Mina mål för 2018

Efter att ha blickat tillbaka på 2017 i de senaste inläggen är det nu dags att blicka framåt istället. Jag vill med andra ord dela med mig av mina förväntningar och mål inför året 2018. Jämfört med tidigare år har jag denna gång delvis tänkt om med målen. Tidigare år har jag nämligen ofta satt upp som mål att få avslutat olika halvfärdiga projekt, såsom skolarbeten och handarbeten. Denna gång har jag inte satt upp sådana mål, utan låter dessa projekt istället leva mera fritt och dynamiskt med tiden. I år har jag istället satt upp mer konkreta och attraktiva mål, som förhoppningsvis ska ta mig ur min comfortzone och därmed utveckla mig själv som person.

läsa 12 böcker

Min plan är att läsa 12 böcker även detta år för att hålla läsvanan uppe. Jag kunde kanske öka på mängden böcker till 15, men en bok per månad har visat sig vara en lagom bra lästakt för mig.

cykla 30 km

Jag kom mig aldrig för att cykla den där rutten på cirka 30 km i mina hemtrakter ifjol. I år är det dags att genomföra färden så fort föret och vädret det tillåter, för jag vet att jag kommer att klara av det.

resa någonstans

Jag vill gärna resa någonstans under det kommande året. En roadtrip i Finland, en förlängd helg i en storstad eller en solsemester skulle nämligen inte sitta helt fel. Men flygresan får inte vara för lång för de två sistnämnda resorna, ifall någon sådan skulle bli av.

fortsätta rensa ur mina skåp och sälja/skänka bort/slänga det jag vill bli av med

Detta projekt påbörjade jag redan under fjolåret, men blev aldrig helt klar. Därför är tanken att fortsätta rensa ur skåpen i år och sälja/skänka bort/slänga det som jag inte längre behöver. För i slutändan är jag mera den där minimalistiska människan och i nuläget äger jag för mycket prylar enligt mig själv.

delta i intressanta kurser och evenemang i mån av möjlighet

Ifall orken, tiden och ekonomin tillåter vill jag delta i intressanta kurser och evenemang. För att få ny inspiration och motivation, men också för att förhoppningsvis lära känna nya, likasinnade människor.

utmana mig själv med att prova på minst 3 nya saker under året

Jag vill utmana och utveckla mig själv, gå utanför min egen comfortzone, genom att prova på minst tre nya saker under året.

uppfylla en dröm

Jag är en riktig dagdrömmare, som sällan faktiskt kommer sig för att förverkliga dom där drömmarna. Därför ska jag detta år uppfylla någon av mina drömmar.

hälsosatsningen 2018

Att förbättra min fysiska, psykiska och sociala hälsa och välbefinnande är det mål som jag planerar att avsätta mest tid på och som jag valt att kalla för ”hälsosatsningen 2018”. Tanken är att för det första förbättra konditionen avsevärt, men också ta hand om den psykiska och sociala hälsan. Med andra ord vill jag förbättra min hälsa på alla plan för bland annat mer ork i vardagen och ett jag, som är nöjdare med mig själv än vad jag är idag på hälsoplanet.

få bättre koll på min ekonomi

En av fjolårets mål var att få bättre koll på min ekonomi, men det fick jag aldrig. Därför får detta mål följa med in på årets lista istället. Tanken är helt enkelt att jag ska få bättre koll på mina inkomster och utgifter samt finna en bra balans mellan dessa. Corinnes ekonomitips var riktigt bra och i alla fall jag har en del att lära av dem.

våga stå upp för mig själv och mina val

Ibland påverkas jag för mycket av andras åsikter om mig och mina val, trots att jag blivit mycket bättre på att inte påverkas av dem de senaste åren. Nu vill jag i alla fall bli bättre på att våga stå upp för mig själv, mina val och mina åsikter och därmed göra det som känns rätt för mig.

finna harmoni och balans i vardagen samt en inre frid

Harmonin i vardagen och den inre friden har både en och annan gång varit försvunna det senaste året. Hur jag ska hitta dessa igen vet jag inte riktigt, men jag vet att jag saknar dem i mitt liv. Kanske det handlar om att bland annat skapa fungerande rutiner i vardagen, prioritera saker och därmed inte heller lägga sin tid på oväsentligeheter?

Det var mina mål för i år det, sammanlagt 11 till antalet, och vilka jag gärna vill uppnå de kommande 364 dagarna som återstår av 2018. Från och med nu kommer jag också att ta en bloggpaus på obestämd tid. Jag har nämligen bestämt mig för att skala bort sådant som tar mer än det ger ur min vardag och bloggen faller tyvärr i den kategorin för tillfället. Det enda jag kanske kommer att publicera under pausen är liknande månadssammanfattningar jag gjorde ifjol, men det återstår att se. Med detta vill jag önska er ett riktigt gott nytt år och kom ihåg att ta hand om varandra!

/Matilda

 

Annonser

2 reaktioner till “Mina mål för 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s