Mina mål för 2017 – hur gick det?

I början av detta år satte jag upp mål för det kommande året och idag är det dags att se tillbaka på hur det gick med att uppnå dessa mål. Men låt oss först snacka allmänt om målen. Till en början satte jag nämligen upp en hel drös med mål (KLICK), men i något skede kom dessa mål att kännas oöverkomliga på grund av att de var så många. Därför valde jag att banta ner målen till en bråkdel av vad det var från början. Den nerbantade listan kan läsas HÄR. Nu är det då dags att se tillbaka på den kortare listan och reflektera hur det gått med målen under året.

  • skriva klart mitt kandidatarbete

Nej, mitt kandidatarbete är inte ännu heller klart. Men det har i alla fall gått framåt och det är ju alltid något.

  • få bättre koll på min ekonomi

Nej, verkligen inte. Kanske nästa år istället?

  • rensa ur alla skåp och sälja/skänka bort/slänga det jag vill bli av med

Skåprensningsprojektet har jag faktiskt börjat på med, men har insett att det är ett projekt som tar tid att genomföra. Nå, jag har i alla fall kommit en god bit på vägen och får fortsätta med resten nästa å helt enkelt.

  • skapa en blogg jag är fullständigt nöjd med både layout- och innehållsmässigt

För tillfället är jag faktiskt nöjd med min blogg layoutmässigt, även om några små justeringar dock kunde göras. Men innehållsmässigt kan jag inte påstå att jag är nöjd med bloggen. Kanske den där rätta bloggnischen för mig dyker upp en vacker dag ännu?

  • skapa en livsstil som främjar mitt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande

Att jag skulle ha skapat en livsstil som främjar mitt fysiska, psykiska och sociala välbefinnande kan jag verkligen inte påstå att jag gjort. Träningen har nämligen lidit största delen av året och det psykiska måendet har inte alltid heller varit det bästa på grund av bland annat dödsfall och hjärtesorger. Det sociala välbefinnandet har däremot varit snäppet bättre än tidigare år.

  • gå 8 km i ett sträck

Jajamensan. I år kom jag mig faktiskt för att promenera den där ena länkrutten jag så många gånger tänkt att jag borde gå.

  • cykla 30 km i ett sträck

Jag kom mig inte för att cykla den där ena cykelsträckan i mina hemtrakter som jag så många gånger tänkt göra. Å andra sidan var jag borta över sommaren, vilket förkortade cykelsäsongen hemhemma med tre månader. Så det kan ha ett litet finger med i spelet förstås också, men nästa år istället.

  • Läsa 12 böcker

Denna punkt hade jag inte skrivit upp på min lista med mål, men att läsa 12 böcker per år är ett mål som trots allt hänger med från år till år. Om jag kommer ihåg rätt fick jag läst exakt 12 böcker under 2017.

Sammanlagt blev 3 av 8 mål uppnådda. Inte så många, men jag är inte ledsen för det. För nyårsmålen är nästan roligare att sätta upp än att nå. Snart är det hur som helst ett nytt år och dags att sätta upp nya mål.

/Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s