Sevendays vinterlista

Förra veckans blogglista hos Sevendays handlade om vintern och det kändes självklart att svara på den, för en vinterlista är precis vad jag saknat i den finlandssvenska bloggvärlden senaste åren. Jag är dock lite sent ute med att svara på den, för det är rätt myclet på gång för tillfället.

Man vet att det är vinter när:
…mörkret faller på allt fortare för var dag och dagarna därmed blir allt kortare. Men även kylan och den klara luften vittnar om att vintern är här.

Här hittar ni mig i vinter:
Jag kommer mestadels att befinna mig i Vasa. Några enstaka helgresor kommer det säkerligen också att bli och en tre veckors fältpraktik på annan ort.

Tre saker jag vill göra under vintern:

  1. Hitta på något utomhus vid bra väder
  2. Jobba vidare med mina skoluppgifter
  3. Göra något helspontant och helgalet

Det bästa med vintern är:
…när det är lagom kallt, sådär kring -8 grader, och snö på marken. Men också att man kan ha tända ljus i lägenheten, vilket jag tycker ger en mysig stämning.

Det sämsta med vintern är:
Slasket och att vintern aldrig börjar ordentligt innan den redan är över. Den här hösten och vintern har jag också märkt av mörkret tydligare än vanligt. De senaste åren har jag ungefär ryckt på axlarna åt mörkret under vinterhalvåret, men inte lika lätt detta år.

Den perfekta maten under vintersäsongen är:
Denna fråga var svår. Hur som haver ska det vara mat som värmer en enda in i själen.

Så här vill jag klä mig i vinter:
Jag vill klä mig i både tunikor och varma, hemstickade ylletröjor. Eller ja, det vore drömmen i alla fall, men sanningen är den att jag inte äger någon varm, hemstickad ylletröja och den jag stickar för tillfället blir inte klar ännu på ett bra tag.

En vinteraktivitet alla borde pröva på:
Jag är verkligt dålig på det här med vinteraktiviteter. Skidning klarar jag av just och just, medan slalom och snowboard inte alls är min grej och ett par skridskor vet jag inte när jag senast stått på. Kanske 2010? Mig veterligen har jag pimplat en gång under lågstadietiden och jag täcks inte åka och ränna pulka ensam med tanke på min ålder. Men promenader på sjön när isen är tillräckligt tjock är trevligt och varför inte åka och ränna pulka trots allt, bara en hittar sällskap att ta med sig?

En ultimat vinterdag:
Det är vackert väder ute. Solen lyser och snön knastrar under skorna när en går ut. Minusgrader. Men dagen börjas med långfrukost. Sedan tar man en långpromenad i det ultimata vintervädret och när man kommer in igen kan man krypa ner under filten och mysa. Kanske läsa en bra bok eller något annat man tycker om att göra.

/Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s